Domů » Zásady ochrany osobních údajů

Při návštěvě tohoto webu, odebírání novinek či stahování ebooků a dalších dokumentů mi poskytujete své osobní údaje, které střežím jako oko v hlavě v souladu s Nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR). Chránit vaše soukromí je důležité, a proto nejsou vaše údaje poskytovány ani přeprodávány třetím stranám. Díky vašemu souhlasu s používáním souborů cookies při první návštěvě této webové stránky mohou být soubory cookies použity při každé vaší další návštěvě.

1. Kdo se o vaše údaje stará?

Tento web (https://nikolascestuje.cz/) patří mě, Nikol. Je to můj koníček, můj život a ta “moje vlastní” malá část internetu. Dělám na něm vše sama – od designu až po články. Tudíž jsem to já, kdo je správcem vašich osobních údajů: Bc. Nikol Šenkyříková, Jabloňová 2, Brno 621 00. Mým úkolem je uchovávat vaše údaje v bezpečí, stanovovat, jak dlouho v mé databázi zůstanou, a vybírat zpracovatele, přes které jsou tyto údaje zpracovávány a přes které vám také například chodí automatizované emaily s novinkami. Aktuálně je tímto zpracovatelem MailChimp (https://mailchimp.com/) a MailMunch (https://mailmunch.com/).

2. Jaké údaje jsou zpracovávány?

2.1 Cookies

2.1.1 Co jsou to cookies?

Tyto webové stránky používají soubory cookies. Soubor cookie je soubor obsahující identifikátor (řetězec písmen a čísel), který je webovým serverem odeslán webovému prohlížeči a webovým prohlížečem uložen. Tento identifikátor je poté odeslán zpět serveru vždy, když si prohlížeč od serveru vyžádá zobrazení stránky. Soubory cookies mohou být buď „trvalé“ nebo „relační“. Trvalé soubory cookies budou uloženy webovým prohlížečem a zůstávají v platnosti až do data jejich vypršení, pokud před datem vypršení nejsou smazány uživatelem. Relační soubory cookies naopak vyprší na konci relace uživatele po zavření webového prohlížeče. Soubory cookies běžně neobsahují žádné informace, které by uživatele jednoznačně identifikovaly, ale osobní údaje, které na tomto webu sdílíte, mohou být s informacemi uloženými a získanými ze souborů cookies propojeny.

Soubory Cookies mohou být „trvalé“ nebo „relační“. Trvalé soubory Cookies zůstávají ve vašem osobním počítači nebo mobilním zařízení, když přejdete do režimu offline, zatímco relační soubory Cookies se vymažou, jakmile zavřete webový prohlížeč.

Pro níže uvedené účely jsou využívány jak relační, tak trvalé soubory cookies.

2.1.2 Typy cookies a účel jejich využití

Cookies první strany

Tohle jsou soubory cookies, které jsou přirazeny k doméně nikolascestuje.cz.

Nezbytné: Umožňují využívání základních funkcí tohoto webu, nezahrnují osobní údaje a nijak vás neidentifikují.

Výkonostní: Jsou využívány pro analýzu využívání webu, a tudíž mám díky nim možnost svoje stránky stále zdokonalovat, aby byly co nejvhodnější a nejzajímavější pro vaši potřebu. Jedná se o anonymní údaje, které například zahrnují dobu strávenou na webu, počet opakovaných návštěv, navštívené stránky či příspěvky a podobně.

Cookies třetích stran

Funkční: Personalizují obsah webu tím, že si zapamatovávají vaše přihlašovací údaje, informace o vaší poloze a podobně. Tento typ cookies však zatím na tomto webu využíván není.

Cílené: Umožňují zobrazovat cílené reklamy a jejich prostřednictvím může docházet k získávání a zpracovávání vašich osobních údajů. Jsou využívány pro inzerci či komerční analýzy. Tento typ cookies však zatím na tomto webu využíván není.

2.1.3 Které služby používající cookies jsou využívány

Na tomto webu využívám služby Google Analytics a v budoucnu i Google Ads (slouží pro zobrazování reklamy, ale aktuálně ještě není na tomto webu využívána). Google Analytics slouží ke tvoření statistiky návštěvnosti a využívání webu. Soubory cookies získané touto službou expirují v závislosti na nastavení prohlížeče, případně mohou být manuálně odstraněny uživatelem.

2.1.4 Jak odmítnout přijímání souborů cookies

Většina prohlížečů umožňuje odmítnout přijímání souborů cookies:

  • v Internet Exploreru (verze 10) můžete blokovat soubory cookies pomocí změny nastavení zpracování souborů cookies, které je k dispozici kliknutím na „Nástroje“, „Možnosti Internetu“, „Soukromí“ a poté „Upřesnit“;
  • ve Firefoxu (Verze 24) můžete blokovat všechny soubory cookies kliknutím na „Nástroje“, „Možnosti“, „Soukromí“, pak v rozbalovací nabídce vyberte „Použít vlastní nastavení historie“ a zrušte zaškrtnutí políčka „Přijímat soubory cookies z webů“;
  • v Chromu (verze 29) můžete blokovat všechny soubory cookies v nabídce „Přizpůsobení a ovládání“, kde klikněte na „Nastavení“, „Zobrazit pokročilá nastavení“ a „Nastavení obsahu“ a pak pod nadpisem „Cookies“ vyberte „Blokovat webům možnost nastavení jakýchkoliv údajů“.

Soubory cookies již uložené ve vašem počítači můžete vymazat:

  • v Internet Exploreru (verze 10) musíte soubory cookies vymazat ručně;
  • ve Firefoxu (Verze 24) můžete soubory cookies smazat kliknutím na „Nástroje“, „Možnosti“ a „Soukromí“, pak vyberete „Použít vlastní nastavení historie“, kliknete na „Zobrazit soubory cookies“ a pak kliknete na „Odstranit všechny soubory cookies“; a
  • v Chromu (verze 29) můžete všechny soubory cookies smazat v nabídce „Přizpůsobení a ovládání“, kde klikněte na „Nastavení“, „Zobrazit pokročilá nastavení“ a „Vymazat data prohlížeče“ a před tím, než kliknete na „Vymazat data prohlížeče“, vyberete „Smazat soubory cookies a další data stránek a rozšíření“.

Blokování či vymazání souborů cookies však může mít negativní dopad na použitelnost webových stránek.

2.2 Osobní údaje (při konkrétní aktivitě na webu)

2.2.1 Psaní komentářů

Pokud zveřejníte komentář pod článkem, jsou shromažďovány údaje, které o sobě vypíšete do formuláře (jméno, email,…), dále pak vaše IP adresa a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu. Detekce spamu je prováděna také službou Akismet, jejichž podmínky a zásady ochrany osobních údajů jsou dostupné zde: Privacy | Akismet

Pokud jste během komentování přihlášení do vašeho účtu Google, po odeslání vašeho komentáře bude váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost.

Pokud přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, e-mailové adresy a webové stránky do cookies. Když budete psát další komentář, už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies budou mít životnost jeden rok.

2.2.2 Vložený obsah z dalších webů

Příspěvky na tomto webu často obsahují vložený obsah (například videa z Youtube). Takto vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako byste navštívili přímo onu stránku. Webové stránky jako například Youtube mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, zejména pokud na takové webové stránce máte vlastní účet a jste do ní trvale přihlášeni.

2.3 Jak dlouho jsou vaše údaje uchovávány

Tento časový údaj se liší podle typu souborů cookies. Obecně se však jedná o rozmezí mezi 6 a 24 měsíci. Vy však máte možnost cookies vymazat (viz bod 2.1.4). V případě komentářů jsou pak metadata uchovávána po dobu neurčitou.

Vzhledem k tomu, že na tomto webu není (alespoň prozatím) možnost online nákupu a/nebo registrace, kromě souborů cookies jsou jediným uchovávaným údajem váš email a případně vaše jméno. A to pouze v případě, že tyto údaje sami napíšete (při psaní komentáře, při přihlášení k odběru novinek mailem). Z odběru se můžete odhlásit kliknutím na tlačítko “unsubscribe” v zápatí kteréhokoli emailu, který vám ode mě přijde. Po odhlášení z odběru se vaše emailová adresa automaticky vymaže z databáze.

3. Jak jsou vaše osobní údaje (email, jméno,…) zpracovávány?

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány v elektronické podobě automatizovaným způsobem prostřednictvím služeb MailChimp (https://mailchimp.com/) a MailMunch (https://mailmunch.com). Jsou plně zabezpečeny proti zneužití, nejsou poskytovány či přeprodávány třetím stranám a nejsou využívány pro komerční účely, včetně rozesílání spamu.

4. Bezpečnost

Mým cílem je pouze rozšířit okruh čtenářů a poskytovat jim měsíční shrnutí ve formě emailu s novinkami a zaručuji se za to, že vám z tohoto webu nebudou chodit spamy či emaily, o které jste nežádali.

Tato webová stránka je také zabezpečena pomocí HTTPS protokolu, díky kterému je zajištěno zabezpečení osobních údajů šifrováním přenosu dat.

5. Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

Práv máte mnoho – právo na odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů, právo na informace, právo na přístup k osobním údajům, právo na jejich změnu / opravu, právo na výmaz a podobně. Více k těmto právům si můžete přečíst zde: Úplné znění GDPR: Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR): Úřad pro ochranu osobních údajů (uoou.cz)

6. Kontakt

V případě jakýchkoli nejasností, dotazů či žádostí mi napište email na nikolascestuje@gmail.com nebo přes kontaktní formulář zde.

Tyto zásady jsou platné a účinné od 1.1.2022.

Já vím, další otravné vyskakovací okno... Ale jsem povinna vás upozornit, že tento web používá cookies. Jeho návštěvou souhlasíte s jejich využitím. Chci vědět víc.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít