5 komentáře 3 min. čtení
Dnes jsem pro vás připravila jednoduchý recept na smažené nudle, indonésky mie goreng, které tady patří k nejpopulárnějším jídlům. Pán ve warungu v Ubudu byl tehdy velice ochotný a dovolil mi natočit video. Můžete tedy vidět postup a níže si potom přečíst, jaké suroviny jsou potřeba.
¨
 
Jak je vidět, v Indonésii je většina jídel hodně mastná. Olej je všude a je ho opravdu hodně. Ale taky je to velice chutné. 🙂

Postup

V neosolené vodě uvaříme nudle. Zde se prodávají takové ty klasické čínské, které jistě znáte z pytlíkových polévek. Jsou neochucené a hotové za necelou minutu. 
Rozehřejeme trochu oleje a přidáme bumbu, burákovou omáčku. Doma si ji můžete vyrobit sami z burákového másla, sambalu (ostrá směs koření – prodává firma ABC), trochy worchesterové omáčky, soli, pepře a vody. Chuť není totožná, ale pro naše účely se v Česku dá taková bumbu použít. Vhodíme na jemno nakrájenou jarní cibulku a česnek. 
Po pár vteřinách, kdy smažíme na prudko, přidáme pár pokrájených listů čínské petržele, promícháme a přihodíme uvařené nudle. Když se nám všechny ingredience spojí, chuť dotónujeme sambalem, sojovou omáčkou (v indonéském podání se jedná o tzv. kecap manis) a solí.
Pokud chceme, můžeme přidat i maso pokrájené na malé kousky, nebo mořské plody (krevetky, sépie) či rybu. Ve většině případů dostaneme porci i s omeletou ze dvou vajec, jarní cibulky a soli, která bývá položená na vrcholku nudlí. 

Ihned podáváme s nakrájenou okurkou či okurkou naloženou ve vinném octu. 
 

5 komentáře

Milan 9. 9. 2014 - 12:59

Bože, já mám hlad!!!

Odpovědět
Unknown 9. 9. 2014 - 13:04

Tak to vypadá skvěle. Píšu si a určitě musím někdy vyzkoušet.. Sice mám teplotu a nemám na nic chuť, ale tohle teda vyhrává..:D

Odpovědět
Nikol Šenkyříková 9. 9. 2014 - 13:51

V pozadí videa je slyšet mamčino zakašlání… je poznat, že jste tam byli se mnou. Chutnalo to dobře, co?

Odpovědět
Zuzana Lehotská 9. 9. 2014 - 15:48

Sambal ekstra pedas ABC sama kecap manis ABC ada di Billa, harganya 29,90 Kč.

Odpovědět
Nikol Šenkyříková 9. 9. 2014 - 19:49

Baguslah!
Kecap manis jsem tam neviděla, sambal už dlouhou dobu kupuju.

Odpovědět

Okomentovat

*Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Email slouží pouze k identifikaci, nebudou vám odesílány žádné emaily.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Aktuálně na Facebooku

Poslední komentáře

  • Mája

    Mě se líbilo na Weh v Aceh. 😸 Díky za tipy, Nikol!…

  • Nikolas

    Děkuju za podporu a přeju krásnou dovolenou! :-)

  • Jaroslav Tatíček

    Ahoj Nikol, jmenuji se Jaroslav a od 27.2.2023 do 19.3.2023 se budu…

  • Nikol Šenkyříková

    Ahoj, s touto aplikací nemám zkušenosti, ale v blízké budoucnosti mám v…

  • Mája

    Ahoj, díky za super článek. To se spisovnou Indonéštinou jsem přesně ne-chtěla…

Nenechte si ujít nové články a přihlaste se k odběru!
Skvělé! Přihlásili jste se k odběru novinek! Děkuji za zájem. :-) Ale ne, něco se pokazilo... Zkuste to znovu.

Nejobsáhlejší český blog o Indonésii. Už deset let psaný s láskou nejen k této nádherné zemi, ale také k cestování, kultuře a historii.

©2013-2023 NikolasCestuje – Všechna práva vyhrazena.