5 1 minutes read

Mie Goreng: Smažené nudle jednoduše a rychle

Dnes jsem pro vás připravila jednoduchý recept na smažené nudle, indonésky mie goreng, které tady patří k nejpopulárnějším jídlům. Pán ve warungu v Ubudu byl tehdy velice ochotný a dovolil mi natočit video. Můžete tedy vidět postup a níže si potom přečíst, jaké suroviny jsou potřeba.
¨
 
Jak je vidět, v Indonésii je většina jídel hodně mastná. Olej je všude a je ho opravdu hodně. Ale taky je to velice chutné. 🙂

Postup

V neosolené vodě uvaříme nudle. Zde se prodávají takové ty klasické čínské, které jistě znáte z pytlíkových polévek. Jsou neochucené a hotové za necelou minutu. 
Rozehřejeme trochu oleje a přidáme bumbu, burákovou omáčku. Doma si ji můžete vyrobit sami z burákového másla, sambalu (ostrá směs koření – prodává firma ABC), trochy worchesterové omáčky, soli, pepře a vody. Chuť není totožná, ale pro naše účely se v Česku dá taková bumbu použít. Vhodíme na jemno nakrájenou jarní cibulku a česnek. 
Po pár vteřinách, kdy smažíme na prudko, přidáme pár pokrájených listů čínské petržele, promícháme a přihodíme uvařené nudle. Když se nám všechny ingredience spojí, chuť dotónujeme sambalem, sojovou omáčkou (v indonéském podání se jedná o tzv. kecap manis) a solí.
Pokud chceme, můžeme přidat i maso pokrájené na malé kousky, nebo mořské plody (krevetky, sépie) či rybu. Ve většině případů dostaneme porci i s omeletou ze dvou vajec, jarní cibulky a soli, která bývá položená na vrcholku nudlí. 

Ihned podáváme s nakrájenou okurkou či okurkou naloženou ve vinném octu. 
 

5 comments

Milan 9. 9. 2014 - 12:59

Bože, já mám hlad!!!

Reply
Unknown 9. 9. 2014 - 13:04

Tak to vypadá skvěle. Píšu si a určitě musím někdy vyzkoušet.. Sice mám teplotu a nemám na nic chuť, ale tohle teda vyhrává..:D

Reply
Nikol Šenkyříková 9. 9. 2014 - 13:51

V pozadí videa je slyšet mamčino zakašlání… je poznat, že jste tam byli se mnou. Chutnalo to dobře, co?

Reply
Zuzana Lehotská 9. 9. 2014 - 15:48

Sambal ekstra pedas ABC sama kecap manis ABC ada di Billa, harganya 29,90 Kč.

Reply
Nikol Šenkyříková 9. 9. 2014 - 19:49

Baguslah!
Kecap manis jsem tam neviděla, sambal už dlouhou dobu kupuju.

Reply

Leave a Comment

* Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Vaše údaje nebudou předány třetím stranám.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aktuálně na Facebooku

Poslední komentáře

  • Slávka Hrachovcová

    Přeji krásný den,jedeme na celý únor 2025 na Sulawesi.V Makassaru si půjčíme…

  • Jiří Hynek

    Dobrý den, chystám se vzít indonéskou dívku. Mám jen malý dodaz. Až…

  • Pavlína

    Ahoj měla bych na tebe pár dotazů, ale nejde mi najít tvůj…

  • Markét

    Děkuji za toto vysvětlení, byla jsem včera🙏😌

  • Mája

    Mě se líbilo na Weh v Aceh. 😸 Díky za tipy, Nikol!…

Už jste četli...?

Přihlásit se k odběru

Přihlásit se k odběru

©2013-2025 NikolasCestuje – Všechna práva vyhrazena.